taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 23

Riedeltje achterelkaar met Banita

Na de laatste tijd wat meer aandacht aan Parelli besteed te hebben met Banita, nu weer eens even helemaal rechtricht arbeid.

Ik probeer haar nu wat meer achterelkaar aan te laten doen, voordat ik ga belonen.

We beginnen met hoofd laag en links/rechts, waarbij ze de ene keer het super doet en de andere keer wat staat te klooien en grappig staat te doen, kantelen van hoofd (vooral in de rechterbuiging), frunniken, om me heen lopen, etc. Het is nog steeds niet haar favoriete oefening.

Dan loop ik 2 voltes in lvo vergroot er vervolgens een en verklein dan weer, waarna ik een lange zijde opzoek voor rechtuit met buiging. Afwenden, oversteken in lvo en vervolgens een lange zijde  schouderbinnenwaarts afwisselen met voltes, al naar gelang hoeveel stuw er komt. Dan weer afwenden en lvo in de oversteek en als laatste steeds een paar pasjes travers en dan weer een volte zodra er te veel stuw komt, of ik zet haar even stil.

Dan wend ik af, moet ze vierkant halt houden, en pas dan krijgt ze een beloning. Ze ging namelijk zelf bepalen wanneer er een beloning moest komen en werd op t laatst zo vervelend met continu mijn hand aanraken en dus uit de vorm te gaan die ik had gevraagd, dat ze nu eerst maar eens even moet leren een tijdje achter elkaar op te letten en te gehoorzamen.

Na het halthouden vraag ik dan de nieuwe buiging in stilstand en stap dan in de nieuwe lvo weer aan om alles op de andere hand te doen.

Ik eindig steeds met een paar pasjes travers, omdat dat nog steeds erg belangrijk is, aangezien ze van nature het achterbeen buiten de massa zet. De ene kant om wordt ze er al aardig regelmatig in en krijgen we echt pasjes naar voren. De andere kant om is het nog horterig en stoterig en blijft met name het buitenachterbeen vaak kort.

Het oefenen van stilstaan naast de opstapkruk heb ik de laatste keer even heel lang over gedaan. Ze blijft steeds maar heel even staan en dus heb ik haar wel 10 x consequent weer op de zelfde plek moeten zetten en opnieuw de trap moeten beklimmen. De 11e kleer bleef ze eindelijk super staan en kon ik haar overal bekloppen en belonen en bleef ze ook staan!

Ik was erg tevreden en vind het al heel wat, wat ze aanbiedt.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.