taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 24

Ilse linksom beter, nu weer werk aan de winkel rechtsom

In de training thuis merkte ik het ook al. Linksom wordt beter. Ze wordt soepeler en kan nu beter voorwaarts neerwaarts en buiging geven en ondertreden, dus de bovenlijn en rechter lange spieren zijns meer gestretched. Het contact wordt daardoor ook beter op rechts en hangt ze wat minder op links.

Nu komen we rechtsom weer meer het over de buitenschouder vallen tegen door het meer stuwende rechterachterbeen. Moesten we de afgelopen weken steeds toch wat meer voorwaarts rijden om het stretchen voorelkaar te krijgen, nu hadden we wat meer verzameling nodig om het rechterachterbeen er meer onder te krijgen en het gewicht van de linker schouder af te halen.

Leuke oefeningen gedaan om het ondertreden te animeren. Afwisselend appuyeren, wijken, rechtuit met buiging, en voltes vergroten en verkleinen.

Ik merk nu ook weer meer balans in de draf, alhoewel rechtsom ze wel recht probeert te blijven en dan wat naar binnen hangt. Daar is nu weer werk aan de winkel.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.