taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 17

Lengtebuiging, voorwaartsneerwaarts en ondertreden

Het is nog niet makkelijk om de drie in de titel genoemde elementen echt optimaal bijelkaar te brengen. Vooral linksom is een uitdaging. Na 3 goede passen ben ik weer 5 bezig om het weer te krijgen om het na 3 passen weer te verliezen. In de les lukt het uiteindelijk aardig, maar thuis blijkt dit moeilijker te zijn.

Het belangrijkste is om evenveel contact te houden links en rechts. Ilse maakt rechts het liefst los en gaat echt aan de linker teugel trekken om meer ruimte te krijgen, of ze trekt de hals als een harmonica in. Het blijft een questie van evenveel contact houden en steeds weer het achterbeen ophalen om het contact van Ilse van achteruit ook te laten aanvullen en dan met het binnen been naar de buitenhand toe drijven, zodat de lengte buiging ook in orde komt.

In stap gaat dit al heel goed, maar in draf is het nog steeds vrij pittig. Ze is net zo’n gochelaar, heel handig. In galop gaat het ook best wel goed, echter ontwikkeld Ilse in de galop vaak wel spanning, vooral in de overgang terug, of omdat ze denkt weer te moeten aangalopperen. Dan kunnen we het beste alles weer in orde maken in de stap voordat we weer proberen.

We zijn al weken bezig met het omhoog houden van deze 3 ballen in de mate en het niveau waarop we nu zitten. Dus pure basis om straks weer verder te kunnen. Maar je zit in sommige onderdelen hierdoor toch al duidelijk meer kwaliteit. Onder andere het verzamelen in de draf vind ze steeds gemakkelijker worden.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.