taotepaard.nl

Tao te paard

   Mar 19

Opstandig

Ik had het dit weekend nogal druk gehad, dus kwam pas vandaag weer aan Banita toe, terwijl ik nogal laat thuis was. Ze kon dus maar even hooi eten voordat ik haar mee naar buiten nam en dat kon mevrouw niet waarderen. Dat was duidelijk merkbaar.

De eerste strategie van wangedrag negeren en het goede belonen hielp niet echt en ik moest haar uiteindelijk even stevig toespreken. Daarna ging het wat beter en kon ik wat meer goede pogingen belonen.

Ik was met name erg tevreden over de travers en schouder binnenwaarts. Juist daar merk ik al duidelijk dat ze minder stuwt en het lukt haar steeds meer stapjes. Ze heeft wel weer een nieuwe tactiek om het zichzelf allemaal wat makkelijker te maken: de neus ver naar voren steken, dan wordt de bovenlijn ook korter. Slim portret het meisje haha.

De voltes van klein naar groot gaan al heel goed. De komende tijd wil ik meer aandacht besteden aan de zijgangen aan de wand, dit gaat nu nog met steeds even afremmen, dus dat wil ik vloeiender krijgen. Daarna is de tijd voor de teugel aan beide zijdes, zodat ik haar de lasso werking kan leren: met de indirecte buitenteugel het paard naar me toe halen. Op die manier komt dan straks ook het verkleinen van de volte in zicht en meer kwaliteit in de schouderbinnenwaarts.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.