taotepaard.nl

Tao te paard

   Mar 15

Meewerken

Ik was heel erg tevreden over Banita vandaag. Ze deed echt heel erg haar best en was veel minder drammerig.

Hoofd laag links/rechts gaat al met veel minder geouwedeur en zonder kantelen. De heup komt nog niet zo duidelijk naar voren als ik zou willen en ik moet om de gewichtsverdeling over de voorbenen denken, maar t is duidelijk dat het al weer makkelijker voor haar wordt. Voor mijn gevoel makkelijker dan vorig jaar voor de pauze.

Vandaag heb ik de voltes afwisselend groot en klein gemaakt, waarbij ik bij het vergroten wat zijwaarts probeerde te gaan, zodat het binnenachterbeen meer werk moest doen en ik duidelijker kon zorgen dat ze van de binnenschouder af ging. Zo kon ik mooi 4 voltes achterelkaar breien, zonder dat ze te veel stuw kreeg.

Een beetje schoudervoor langs de wand afwisselend met rechtuit met buiging en wat voltes vindt ze nog wel erg moeilijk. Daar komen we toch wel veel stuw nog tegen en moet ik haar soms echt stil zetten. Ze is gauw van de leg, dus alles moet zo soepel en vloeiend mogelijk.

De travers hebben we ook weer even mee genomen. Zo leuk hoe goed ze dat nog weet. Banita is veel meer op gedachte en gevoel te bewerken dan Ilse, dat is heel makkelijk en aan de andere kant weer een uitdaging voor mij om zo subtiel te zijn en toch kwaliteit te bereiken. Interessant hoor.

In ieder geval heerlijk dat ze nu weer zo haar best gaat doen en geïnteresseerd is en wat ik van haar wil.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.