taotepaard.nl

Tao te paard

   Mar 13

Nog geen les

Er is nog geen les ivm de Rhino uitbraken, dus heb ik Ilse ook weer thuis getrained aan de hand. In halt heb ik het naar achteren brengen van het zwaartepunt weer even geoefend. Dit ging wel goed.

Na wat opwarm voltes en schouderbinnenwaarts langs de wand de draf op de volte geoefend. Linksom valt ze erg op de binnenschouder en moet ik haar steeds weg duwen, maar ze kreunt al wat minder, dus het wordt al weer wat makkelijker.

Vervolgens aan de longe een galopje links en rechtsom, waarbij ik erg op de buiging moet letten, maar het zag er mooi ontspannen uit.

Daarna weer voor de soepelheid en het inbuigen van de achterbenen de travers en renvers langs de wand afgewisseld en ook het appuyement en het wijken. Ze wisselt de buiging gemakkelijk en is lekker soepel.

Als laatste weer even geoefend op de travers bij de wand weg. Dit blijkt toch nog wel moeilijk te zijn in haar beleving. Ze gaat nog steeds gauw over de buitenschouder weg en als ik het zweepje als “wand”hulp gebruikt begrijpt ze niet dat ik toch de andere buiging wil. De bakrand is voor haar een van de hulpen die haar duidelijk maken dat ze travers moet. In de ruimte krijgt ze kortsluiting in de bovenkamer, tenzij ik vanaf de wand de ruimte inga, dan blijft ze in het zelfde.

Het vergt heel wat handigheid van mij nog. Maar ik ben er van overtuigd dat ze het vanzelf eens echt begrijpt en het van een leien dakje gaat.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.