taotepaard.nl

Tao te paard

   Feb 28

Nog meer moois

Ilse ging weer heel erg goed in de les. Ze was duidelijk meer in balans op de voltes en meer in staat te buigen. Alles ging eigenlijk goed. Zo heerlijk vanzelf voelde de lengtebuiging, het voorwaartsneerwaarts zoeken naar de hand en het ondertreden van achteruit. Ze wordt steeds constanter in het geheel. Kon ze het eerst maar 2 of 3 pasjes, nu heeft ze zo een hele volte te pakken.

In draf buiging vanuit de hoek en dan appuyeren in draf en dan weer rechtuit met buiging. In stap ging dat altijd al heel goed, maar nu ook in draf. Schouderbinnenwaarts in draf kreeg ook veel meer kwaliteit.

In stap hebben we een nieuwe oefening gedaan. Vanuit de hoek met buiging, dan appuyeren, dan buiging wisselen en al wijkend verder de zelfde kant uit, dan buiging wisselen en weer appuyerend de zelfde kant uit, etc. Bij de wisseling van appuyeren naar wijken, moet je de achterhand meer gaan meenemen. Meestal blijft ze in het appuyement wat achter met de achterhand. Deze oefening hielp heel goed om dit echt te verbeteren. Heel leuk om te doen en om te voelen.

We hebben ook draf halt achterwaarts halt draf overgangen gedaan. In achterwaarts hou ik te veel vast. Daardoor ging ze scheef. Met kleine ophoudingen ging het echt veel beter. Onthouden!

Op het eind helaas iets te veel gevraagd, waardoor ze de achterbenen er niet meer bij kreeg in de bochten in de verruiming en dus de verticale balans verloor. Niet helemaal aan voelen komen dat ze te vermoeid raakte, dus net even niet op het hoogtepunt gestopt. Jammer. Volgende keer beter op letten, want ze was echt top!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.