taotepaard.nl

Tao te paard

   Feb 21

Les Ilse: alles komt samen

Voor mijn les even warm gedraaid door aan de hand te werken. Wat voltes, wat sbw, travers en renvers en appuyeren. Had al een hele tijd geen wending om de achterhand meer gedaan, dus die deze keer ook weer even mee genomen, al viel het niet mee met de drukte in de bak. Het ging echter toch wel heel goed.

Te zadel eerst rechtuit met buiging op hoefslag en daarna schouderbinnenwaarts. Vervolgens rechtuit met buiging op kwartlijn en appuyeren en terug wijken en weer rechtuit met buiging. Ilse begint hier steeds meer balans in te vinden en het gaat steeds makkelijker, waarbij ze nu veel beter voorwaarts neerwaarts en over de rug stretched.

In draf ook rechtuit met buiging en voltes en wat meer verruimen en verzamelen. Waar het eerst maar een paar pasjes goed ging, lukt het nu al hele stukken en kunnen we ook steeds onbalans oplossen gaande weg.

Alles van de trainingen van de afgelopen weken kwam nu samen en pakte heel goed uit. Ze liep heerlijk los over de rug, voorwaarts en in balans. In de bochten in de verruiming heeft ze het nog wel wat moeilijk, omdat ze denkt dat ze dat moet oplossen door zich recht te maken en het achterbeen te vergeten. Maar ook dat wordt al steeds beter.

Na de les weer even geoefend op commando liggen en rollen. Niet dat het nou zo echt op commando gaat, want ze ging al bijna liggen met mij en zadel er nog op haha. Het zit er al helemaal in dat ze mag rollen na de les šŸ™‚

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.