taotepaard.nl

Tao te paard

   Feb 01

Les bij Ria met Ilse: alles moet samen komen

Al weer zo’n fijne les. Voor de les even warm gewerkt aan de hand en toen rijden.

Weer gewerkt aan de basis van voorwaarts neerwaarts hals eruit, buiging en goed ondertreden. Voltes, schouderbinnenwaarts, steeds weer op zoek naar de balans, alles wat uitpuilt terug halen naar het midden, alles wat vast zit losmaken, stretchen, achterbeen ophalen en dan komt de power van achter als vanzelf en komt er afdruk en energie en krijg je soms, als alles ineens klopt een paar danspassen waarin alles goed voelt. Heerlijk.

In de draf achter de schoft zitten, de hals uit de schoft rijden, en zonder blokkades in balans, rijst dan ineens het paard voor je alsof de schoft en het stuk onder je benen groeit.

Na de les proberen we haar op commando te laten liggen en rollen, door gebruik te maken van het feit dat ze, nu ze zo in het winterhaar zit, graag rolt na een pittige les. Commando en actie en beloning waren zeer goed getimed deze keer. Benieuwd of we volgende week gaan zien of ze de link echt gaat leggen. Lachen šŸ™‚

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.