taotepaard.nl

Tao te paard

   Nov 07

Les Ria met Ilse

Leuke les gehad van Ria met Ilse. Eerst voorwaarts neerwaarts in de stap gewerkt, tot ze over de rug kwam en ruime passen ging nemen en de stap door het hele lijf heen swingde. Daarna in de zijgangen de balans zoeken, eerst wijken, daarna travers en schouderbinnenwaarts en de schuinte varieren en het achterbeen actiever maken.

Daarna in draf weer over de rug voorwaarts neerwaarts en ruime passen mooi naar de hand toe rijden. Voltes het achterbeen activeren en daarna ook weer wat schouderbinnenwaarts.

Na de draf even halsstrekken en vervolgens de stap verzamelen en kwart wendingen om de achterhand. Om het achterbeen nog wat actiever te krijgen, direct na de kwart wending om de achterhand aandraven, dan een gewone wending en in stap over en vervolgens weer een kwartwending om de achterhand en er uit wegdraven. We kregen een heerlijk verzameld drafje. Erg leuke oefening om te doen. Beide kanten om natuurlijk en vervolgens uitbreiden naar een halve wending om de achterhand. Ook dat ging erg goed.

Voor mij zelf goed te oefenen voor de hulpen op t juiste moment te geven en juist te doseren, voor haar een goede oefening om het bekken te kantelen en het achterbeen te buigen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.