taotepaard.nl

Tao te paard

   Jul 20

Behandeling door Osteopaat

Vanmorgen kwam Annemieke voor beide paarden. Eerst was Banita aan de beurt. Ze heeft zich voorbeeldig gedragen, alhoewel dit waarschijnlijk haar aller eerste kennismaking met een Osteopaat was. Annemieke heeft haar eerst helemaal nagekeken en gevoeld en de dingen die ze vond zijn vaak gerelateerd aan spanning. Spanningsklachten in de eerste nekwervels, rond het middenrif en in de rug. Ik was er mooi op tijd bij volgens haar en dat de pony nu apart staat was volgens haar ook wel een goed ding.

Naar haar ervaring kwam het wel vaker voor dat paarden de eerste zomer nogal terugvallen na zo’n verandering/verhuizing. Bij ons is het natuurlijk compleet anders dan waar ze vandaan kwam. Fijn om te horen, nu heb ik alle hoop dat het wel weer beter zal worden.

Het heiligbeen stond ook ietsjes scheef, maar niks serieus. Tijdens de behandeling kon ik al mooi zien dat de spanning werd opgelost en na de behandeling zag ze er al heel anders uit. Tot en met het weekend rust en dan voorzichtig weer beginnen. Maar misschien wacht ik ook wel tot na de vakantie, die 2 dagen doen er dan ook niks meer toe.

Ilse werd als tweede helemaal nagekeken. Vergeleken met vorig jaar stond ze er nu echt vele malen beter voor. Leuk om te horen dat wat er toen is opgelost nu niet meer terug is gekomen. Ze was echter wel even aan een check up toe. Annemieke vond twee werveltjes ter hoogte van de achterkant van het zadel ongeveer die niet helemaal jovel waren. En aan de linkerkant wat spanning op de spier ernaast. Haar verhaal klopte precies met wat ik in het rijden had gevoeld. Heel logisch dat ze links de heup moeilijk kon laten zakken/linkerachterbeen onderbrengen, terwijl het in de buiging rechtsom dan weer moeilijk ging. Nogal logisch als je door je lijf in de linkerbuiging wordt getrokken.

Ik mag met Ilse zondag al weer wat doen en dan maandag gewoon weer naar les. Ben benieuwd hoe dat gaat voelen!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.