taotepaard.nl

Tao te paard

   Jul 12

De kandare

Met de kandare (Duitse benaming voor de dressuurstang) en Ilse is het klaar. De kinketting moest 1 schakeltje strakker en nu ligt hij heel fijn in de mond en ik vind het haar eigenlijk ook nog wel heel mooi staan :). De kaptoom gebruiken we voor het voorwaarts neerwaarts losrijden en de kandare komt er dan bij als we meer oprichting en verzameling gaan vragen. Met een klein kneepje in de hand kan je dan los vragen als ze de rug vast zet of wegdrukt. Ze gaat eigenlijk best fijn lopen.

Zaterdag liep ze zelfs fantastisch. En dan ga je wel eens wat dingen proberen. Hoever ze terug kan schakelen en toch nog actief blijven, schouderbinnenwaarts en travers in galop en zelfs travers in galop op de volte naar een grote werkpirouette. Dat ging nog niet eens zo heel moeilijk. Achteraf denk ik dat ik iets te ver gegaan ben, of dat door de moeilijkheidsgraad haar oude probleempje weer wat opspeelt, want aan het einde wou ze eigenlijk alleen nog een punt maken van haar linkerschouder rechtsom.

Gister op les was dit ook te merken. Ze was eerst heel erg kort en wilde de hals niet goed uitleggen. Met de juiste oefeningen was ze toch vrij snel weer soepel en fijn, dus het viel nog mee. Ze zit de laatste tijd echter wel vaker in die linkerschouder te drukken en dit doet me erg denken aan vorig jaar, dus ook Ilse mag even onder handen van de osteopaat volgende week.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.