taotepaard.nl

Tao te paard

   Jul 12

Succes op het track met 2 teugels

Ik heb Banita de afgelopen week een paar keer met Banita op het track getrained met 2 teugels. Dit gaat verassend goed. Er is natuurlijk steeds een bocht, dus best handig, want zo leert ze echt sturen, maar ook als ik een halve volte draai om de andere kant weer uit te gaan, dan laat ze zich ook prima sturen. Ilse keutelt dan de hele tijd achter ons aan en dat is schijnbaar geruststellend en ook best gezellig :).

In de bak concentreren we ons op het werk om Banita van het rechtervoorbeen af te halen. Rechtsom wijken en schouderbinnenwaarts en zo rechtuit met buiging, waarbij we steeds zorgen dat het been netjes naar voren wordt gezet en linksom sluiten we de volte en vragen het been steeds mee naar binnen, zodat daar niet alle gewicht op valt. Linksom ook de travers, zodat de achterbenen ook gewicht van dit voorbeen gaan leren overnemen. De travers gaat steeds beter. Ze begrijpt al aardig wat de bedoeling is en kan het ook al wat makkelijker uitvoeren.

Schouderbuitenwaarts is 1 kant om een fluitje, de andere kant om wordt ze erg gespannen en druk. A la Anja Beran heb ik ook übertreden aan onze trainingen toegevoegd, voor de soepelheid van de heupen, maar ook hier zie je duidelijk verschil in beide zijdes. Ze is het nog aan het leren, maar op 1 kant ontstaat er toch veel spanning, alhoewel ze erg haar best doet. Ook wil ze maar niet dikker worden, ookal krijgt ze hetzelfde als Ilse en dan nog eens 2 nap krachtvoer er bovenop.

Daarom denk ik toch dat er iets niet helemaal goed zit, want met al die rechtrichtende arbeid zou je nu toch duidelijk verbetering moeten zien en het gaat maar niet beter. Volgende week komt er een osteopaat langs. Ik ben benieuwd of die iets kan vinden wat dit veroorzaakt.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.