taotepaard.nl

Tao te paard

   May 30

Les van Ria met Ilse: vervolg onafhankelijke zit

Bij het thuis oefenen van de onafhankelijke zit die ik vorige week gevonden had viel het nog niet mee. Ik kon het niet helemaal vinden, dus fijn dat ik in de les er nu weer aandacht aan kon besteden. We begonnen weer met het aanspannen van de psoas spier oftewel het bekken kantelen zodat de rug minder hol is. Voor de rest was het op zoek naar alles wat niet los liet. Knieen, enkels, hoofd, heupgewricht, onderrug, schouders.

Eerst in stap, daarna kleine stukjes draf en als laatste zelfs in galop. Ik kon het deze keer niet helemaal vinden zoals vorige week. Dat was echt geweldig, nu was ik er bijna. T verschil was dat ik vorige keer met slappe teugels reed en nu met aanleuning. Dat maakt het dan weer een stukje moeilijker. Ik kon wel duidelijk aan Ilse merken wanneer het de goede kant uit ging, dan liep ze vanzelf in een goede zelfhouding. Zat ik weer ergens te spannen, dan drukte ze haar rug weg, of hield zichzelf ook ergens vast.

Handig zo’n spiegel paard šŸ™‚ Thuis maar weer flink aan het oefenen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.