taotepaard.nl

Tao te paard

   May 18

Heel tevreden

Eerst met Ilse aan de hand gewerkt. Afwisselend schouderbinnenwaarts, renvers en ook de travers even mee genomen, waarna weer terug in de schouderbinnenwaarts. Het appuyeren geoefend, waarbij de voorhand meer voorging. Ik had het gevoel dat dit allemaal al beter ging.

Daarna het draven aan de hand. Ook hier het gevoel dat er minder balans verstoringen waren en ze er al minder zuur van wordt. Het wordt schijnbaar al makkelijker voor haar.

In het rijdende gedeelte gelijk doorgegaan in draf, waarbij ik me concentreerde op de schoft omhoog en de zit volgens de clinic van Tom Nagel. Ze komt heel mooi voorwaarts neerwaarts en stretchend naar de hand. Was fijn rijden. Door de bochten komt dan het binnenachterbeen er weer niet goed onder. Het blijft moeilijk om al die ballen in de lucht te houden.

Vervolgens de zijgangen doorgenomen in draf. Paar pasjes travers, paar pasjes schouderbinnenwaarts. Schouderbinnenwaarts gaat makkelijk beide zijdes, maar travers drukt ze toch vaak nog de rug weg. Als ik dan blijf vragen, blijkt ze het wel te kunnen, maar het zit toch nog wat in haar hoofd dat ze het niet kan schijnbaar. Ook hier erg opgelet wat mijn bekken en onderrug deed (vaak ga ik mee doen met wegdrukken van de rug, of ben ik zelfs veroorzaker).

Daarna nog wat tempowisselingen in de draf gereden, gevolgt door galop beide kanten om, waarbij ik weer in gedachten een soort wat grotere werkpirouettes probeerde te rijden. Het ging vandaag echter niet zo makkelijk als maandag, maar de bakbodem is op het moment ook wat minder vlak, ookal is hij van t weekend nog gesleept, dus dat komt de balans niet ten goede. Na de galop arbeid eens gekeken hoe ver we de draf eigenlijk kunnen sluiten en het randje opgezocht waar ze net niet de rug gaat wegdrukken. Dit ging al heel ver, terwijl ze toch actief bleef achter. Het ritme lag deze keer mooi hoog, terwijl het anders meer een beetje sloom wordt.

Aldus heel tevreden!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.