taotepaard.nl

Tao te paard

   May 17

2 teugels is nog niet zo makkelijk

De training begonnen met hoofd laag links/rechts. Ze gaat prima naar beneden, maar links/rechts vindt ze nog steeds moeilijk zonder haar gewicht te verplaatsen. Vooral als haar hoofd naar de linkerkant van haar lichaam moet. Ze kan ook heel guitig haar hoofd gaan kantelen en maakt er dan een potje van. Grappig, maar toch niet helemaal de bedoeling.

Het stappen op de volte waarbij ik achteruit loop ging deze keer heel best. Ik ging om de opstapkruk heen, om de volte goed rond te houden.

Ook het schouderbuitenwaarts langs de kant ging prima. Bij het longeren speelde het oude probleempje weer op dat ze steeds naar me toe komt. Ik denk dat ik mijn houding weer niet goed heb. Wel consequent geweest, maar kon je jezelf maar van een afstandje bekijken, dan zou ik het vast weten waarom het hapert.

Daarna heb ik de teugels aan de buitenringen geknipt om wat rechtuit met buiging langs de bakrand te oefenen. Dit draaide echter een beetje op een fiasco uit. Ze begon met het hoofd te slaan, achteruit te lopen, rennen, rondjes draaien, etc. Ik lette toch echt op dat ik geen druk zette en dat ik na een vraag gelijk weer los liet. Toch werd ze hoe langer hoe ongeduriger. Achteraf vraag ik me af of de kaptoom misschien schuift. Ik heb een stapje terug gedaan in de training, om te testen of het de indirecte teugelhulp tegen de hals was. Dus knipje aan de middelste ring, teugel over de hals en de andere kant niet vast. Dat ging uitstekend. Ze liep heel rustig en super braaf met me mee en liet zich door druk van de losse teugel op de hals aan de buitenkant ook naar mij toe halen, of door druk op de schouder van me af duwen. Nog maar even zoeken naar wat ze me nu probeert te vertellen. Behoeft nog wat experimenteren.

Ben parkeren naast het opstapblok vergeten helaas.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.