taotepaard.nl

Tao te paard

   May 16

Les van Ria met Ilse: schoft omhoog – verbinding over de rug

De les begonnen met travers te oefenen totdat ze daarin mooi los en doorlatend werd en de renvers af te wisselen met schouderbinnenwaarts die iets meer naar binnen was gezet en dan daar afwisselend paard recht en in buiging. Hierbij steeds opgelet dat Ilse de rug niet ging wegdrukken en de schoft wel steeds omhoog kwam, anders komt het achterbeen niet onder.

Daarna de draf. Ook hier regelmatig wat verlies van aanleuning en dus concentreren op het omhoog komen van de schoft, zodat de bovenlijn omhoog kwam en ze los liet in de rug. In de bochten laat ze het achter wat afweten, terwijl ze juist dan het achterbeen er goed moet onderzetten voor de balans, dus ook daar extra aandacht aan besteed.

Als laatste nog even een galopje, waarbij ik eerst nog eens even alla: “engage the psoas” goed te paard ging zitten. De galop wat verruimt en gesloten en meegenomen naar een kleinere volte. Het ging lang niet onaardig en ik waagde er zelfs een soort werk pirouetje op. Een soort travers op de volte en het ging lang niet gek! Over een paar jaar draaien we die misschien zo klein dat we een echte pirouet hebben šŸ˜€

Ria gaat komend weekend naar de clinic van Tom Nagel en aansluitend centered riding. Ben benieuwd of we daar in de les van volgende week iets mee kunnen šŸ™‚

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.