taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 24

Squeeze game, sprongetje en trailer met tussenschot

Vandaag een zeer afwisselende training met Banita. Als eerste wat AR gedaan aan de hand, met wat voltes en wat rechtuit met buiging beide kanten om. Daarna wat gelongeerd in stap en draf.

Vervolgens heb ik de caveletti erbij gepakt en een squeeze gemaakt tussen bakrand en caveletti. Ze ging hier eigenlijk zonder aarzelen doorheen beide kanten om en ik kon haar er ook in halt laten houden. Dan is ze niet volledig ontspannen, maar ik vond het er al heel goed uitzien.

Toen de squeeze wat spannender door nog een cavelleti er boven op en het wat strakker tegen de kant te zetten. Ook hier ging ze weer keurig tussendoor. Dat vond ik voldoende voor vandaag.

Daarna de caveletti in de volte gezet en voor het eerst er in draf overheen. Dat ging keurig, dus besloot ik een klein sprongetje te bouwen van 2 caveletti op elkaar. Eerst weer even over een enkele caveletti gedraafd en toen op het sprongetje af. Ze aarzelde, ging in stap, kwam er te dicht onder, maar sprong toch. Ze raakte hem dus aan en was er danig van onder de indruk.

Daarna presteerde ze het om zich 2 x langs de sprong te wurmen ipv erover. Niet getreurd, gewoon opnieuw totdat het wel ging. En ja hoor, daar waaide ze er over. 3 x hoger dan nodig was 😀

Andere kant om het zelfde verhaal. Ze was er nogal opgewonden van geraakt, dus mooi genoeg en wat anders gaan doen: de trailer! Dit keer met tussenschot er in. Snurk! Dat was toch wel weer een heel stuk spannender. Ze moest het weer alleen doen van me. Ze kwam tot 4 benen op de klep en het hoofd en hals er in. Weer mooi genoeg. Volgende keer verder.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.