taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 18

Les van Ria met Ilse: appuyeren

We zijn bezig geweest met de balans in het appuyeren in stap. De oefening ging als volgt. Eerst rechtuit met buiging, langs de hoefslag, totdat er een mooie balans kwam, waarbij ze het zelf deed en ik geen hulpen meer nodig had om haar van de schouder af te halen, op het been hangen te voorkomen, e.d.. Zodra de balans zonder hulp er was een paar passen appuyement totdat de balans verloren dreigde te gaan en dan weer rechtuit met buiging.

Dit was een fijne oefening om het appuyement te verbeteren. Hoe meer balans er komt, hoe meer je het kunt uitbreiden naar langer appuyeren en ook steeds ruimer appuyeren.

Ilse pakte het goed op. Weer iets waar we thuis weer mee verder kunnen oefenen.

Daarna gewerkt aan het verzamelen in draf. Hierbij moet ik erg opletten dat ik mijn handen niet te ver uit elkaar doe. Ik heb de neiging om de buitenteugel helemaal weg te gooien, terwijl ze daar vooral linksom al niet naar toekomt. Dus buitenhand niet te ver naar voren en met zit en been meer buiging vragen. We hebben de “1e versnelling” en de “2e versnelling” in draf steeds afgewisseld, zodat ze in het tempo zelf en in de overgangen haar balans kon vinden. Ook hierin valt te zien dat ze steeds verder vooruit gaat en erg haar best doet.

Ilse bleef ondanks de spannende dingen bij de buitenbak mooi geconcentreerd en het lukte, afgezien van een paar momentjes, om haar ontspannen te houden. Was weer een fijne les.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.