taotepaard.nl

Tao te paard

   Dec 28

Paradise

Nobel en Ilse op het track mei 2010

Ik ben iemand die altijd blijft nadenken over het welzijn van de paarden. Paddock, wei, hit-actief, alles onderzocht en uiteindelijk gevallen voor het Paddock paradise concept. Enkele jaren geleden vroeg ik het boek van Jamie Jackson op mijn verjaardag. Dit werd in de vakantie gelezen en vervolgens begon het denkproces en het zoeken naar ervaringen van anderen op het internet. Eerst hebben we een proef opstelling geprobeerd en vervolgens gingen de vaste palen in de grond. De lengte van het track is nu ca. 270m? Ons totale oppervlak incl. huis en erf is 4400m2. We hebben inmiddels alle seizoenen een keer meegemaakt en er is geen dag geweest dat de paarden niet naar buiten konden. O.K. soms was het erg nat, soms was de bodem knoerthard bevroren, maar altijd hebben we het veilig genoeg geacht om ze het pad op te kunnen sturen.

Er zijn nog wel wensen ter verbetering en het lijkt me leuk om ook hierover onze belevenissen bij te houden. Hoe is het met de conditie van het pad, hoe is het met de conditie van de wei. We hebben het afgelopen jaar al een heel leertraject gehad. Ook dit jaar zal er nog wel genoeg te leren zijn.

Toekomstige wensen: veilige schuurgelegenheid, natuurlijke elementen, aansluiten stal op het track waardoor totale lengte ca. 300m wordt, modderplaats beter begaanbaar en ten alle tijde nat houden, paden minder modderig en meer zanderig, verlichting achter, meer voerplaatsen en bakslowfeeder met dakje helemaal achterin om nog meer beweging te stimuleren, eenvoudiger water geven. Van meerdere maaltijden per dag naar altijd ruwvoer beschikbaar (testen of het gaat).You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.