taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 13

Hernieuwde zin

Banita had een beetje t zin er af van de AR. Ik denk dat het voor haar wat te eentonig was. Als je nog in de basis bezig bent is het natuurlijk steeds het zelfde en ze is enorm slim en leergierig, dus heeft ze meer uitdaging nodig.

Deze uitdaging bied ik naast de AR door Parelli oefeningen te doen. Circling game, driving game over balkjes, om balkjes en andere obstakels, laveren tussen balkjes door. Ik ben nog niet aan de vele ideeen met de squeeze game toe gekomen helaas.

De AR hebben we sinds de laatste les met Marjan uitgebreid met even met 2 teugels werken, maar dat vindt ze nog niet zo denderend. Ze houdt er al niet zo van opgesloten te zijn, en als er dan ook nog hulpen met de buitenteugel komen, dan wordt ze wat pissig. We houden het dan ook nog kort. Het enige wat ze hoeft te doen, is leren op een ophouding op de buitenteugel ook terug te komen en met de indirecte buitenteugel wat naar binnen te komen.

Door de Parelli oefeningen tussendoor is heeft ze wel weer wat meer zin in het werk, omdat ze nieuwschierig is waar ik allemaal mee kom.

Aan de longe nemen we nu ook steevast een drafje mee.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.