taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 12

Trots paard, trotse eigenaar

Wauw wat was Ilse vandaag op dreef! Eerst kort gelongeerd om op te warmen, waarbij ik ook weer even een galopje beide kanten om mee nam. Toen ik een overgang terug vroeg, kwam hier ineens zo’n prompte reactie op dat ze ineens halthield… vanuit de galop en mooi op de volte! Super!

appuyeren aan de hand

Bij het werken aan de hand mooie buiging, fanatiek voorwaarts swingend achterbeen, uiterste oplettendheid en een prachtige trotse houding. De laatste tijd hebben we steeds gewerkt aan het buigzaam maken van het binnenachterbeen en met name linksom zag je dat ze daar moeite mee had. De heup kwam naar boven ipv naar beneden. Maar nu ging dat toch al wel een stuk beter in alle oefeningen. Met name het appuyement verbeterd dit probleem specifiek bij Ilse en dat kan ik nu dus ook zien in de kwaliteit van het appuyement. Het gaat haar veel gemakkelijker af.

Het ging zo goed, dat ik bij het werk aan de hand in draf ook het appuyement heb geïntroduceerd. Misschien veel te snel, aangezien schouderbinnenwaarts nog maar net gaat en we de travers in draf aan de hand nog maar niet aanstippen, maar ze was zo mooi rond en verzameld, ik dacht: proberen kan geen kwaad. En het ging nog niet eens zo gek. Ik was helemaal trots!

Als afsluitend onderdeel heb ik kort gereden met bbp, waarbij ik weer het aandraven vanuit de travers heb geoefend, afwisselend met de schouderbinnenwaarts. Ook nu voelde ik dat ze me linksom aan de binnenkant minder omhoog wipt. Het is nog steeds niet zo comfortabel als rechts, maar vooruitgang is er. Onder bbp in draf had ik nog nooit een appuyement gedaan, maar omdat we toch zo bezig waren dit ook maar eens geprobeerd. En weer een positieve verassing! Wat gaat ze ineens fijn vooruit en wat was ze bereid om allerhande moeilijks te proberen.

Gelijk naar de opstapkruk om rugsparend af te stappen. En ook hier liet ze zien hoe goed ze haar best deed. Stap voor stap op de centimeter nauwkeurig naast de kruk. Ik kon er zo afglijdend. Ik was helemaal lyrisch, mijn avond kon niet meer stuk!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.