taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 06

Parelli

Vandaag niet kaptoom maar halster. Eerst kort even een paar voltes en toen rechtuit met buiging, maar vandaag viel ze de hele tijd op de binnenschouder en als ik haar dan van me afduwde werd ze wat pissig en soms liet ze zelfs met klappende lipjes weten dat ze dit echt niet op prijs stelde. Vandaag dus moeilijk.

Het leek me verstandig om dus wat aan de bestuurbaarheid en gehoorzaamheid te werken. En Parelli is hier heel geschikt voor. Ik had nog caveletti staan van een training met Ilse, dus die heb ik in de training ook gebruikt. Eerst samen met haar er doorheen gelaveerd, waarbij haar gevoeligheid voor druk nog steeds duidelijk naar voren komt. Tussen 2 caveletti door voelt ze duidelijk de druk van beide kanten en probeert dan naar voren weg zo snel mogelijk er van af te zijn. Oefening baart echter kunst.

Daarna heb ik haar aan de lange lijn er doorheen gestuurd, zodat ze het zelf moest doen. Ze werd al mooi gevoelig op de aanwijzingen links om en rechtsom. Als afsluiter met de caveletti heb ik haar er over heen laten gaan. Hier moest ik nog wel om lachen, aangezien ze ze liever niet alle 3 achterelkaar nam. Steeds piepte ze er bij eentje tussenuit. Ook dat ging na een paar keer wel goed.

Als laatste oefening ben ik weer met haar naar de opstapkruk gegaan. Deze keer heb ik haar er aan alle kanten langs laten lopen terwijl ik er zelf op stond. Van dat feit ansich trok ze zich niet veel aan. Met haar hoofd boven de kruk of naast de kruk is ook totaal geen  probleem meer. Er echt feitelijk dicht naast parkeren en dan echt stil staan is nog steeds wel een uitdaging. Maar dit gaat vanzelf komen als ze meer vertrouwen krijgt in de squeeze game.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.