taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 04

Les van Ria met Ilse: Galopje

Deze keer hebben we de galop er ook weer eens bijgepakt en dit ging zowel links als rechtsom eigenlijk best wel goed. Als het heel goed is voorbereid, springt ze mooi rond aan blijft dan in de galop ook vrij rond.

In de draf ging het dit keer even mis. Ilse kan soms ineens helemaal gestresst raken. Aan de buitenkant is er dan niet veel te zien, maar het hele paard is strak en ze kan de balans ook niet meer vinden. Heeft ze dat stadium bereikt, dan zit er maar 1 ding op: gaan stappen, ontspanning zoeken, en opnieuw beginnen. Gelukkig kent mijn instructrice haar ook goed, dus ze vraagt me op zo’n moment nooit om door te klooien. Zij weet ook dat we dan meer afbreken, dan dat we opbouwen.

Afsluitend hebben we geoefend op het vierkant halthouden. Bij het halthouden loopt Ilse graag van de achterhand af. Het werkt het beste als je haar een beetje overvalt met het halthouden en dan moet ik in mijn lijf ook precies de juiste dingen aangeven. Ik kan dit gevoel nog niet goed onder woorden brengen (anders zou ik al mijn overgangen ook wel perfect kunnen rijden 🙂 ), maar zal hier later nog eens mijn best op doen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.