taotepaard.nl

Tao te paard

Archive for July, 2018


   Jul 21

Voer wijziging

Banita was wat schraal, dus krijgt Banita Speedibeet en voor Ilse proberen we nu de Gastro van Pavo. Met de schaarste aan gras kunnen ze wel wat extra’s gebruiken. De pony heeft langs de sloot alles kaal gevreten en gaat nu beginnen aan de wildernis achter de bak.

Read the rest of this entry »

   Jul 13

Mest opgehaald

Frans zou de 11e komen, maar het werd de 13e want hij had problemen met de machinerie. Maar we zijn nu bijna alles kwijt en hij heeft het achterste wat over de wei moet, mooi los gemaakt en rechts in de mest silo gelegd, zodat we alle nieuwe mest links kwijt kunnen.

Read the rest of this entry »

   Jul 11

Motor geleverd

De motor is de 8e geleverd, maar we krijgen hem niet aan de praat. De dag later Anton gevraagd, maar ook hij kreeg het niet voor elkaar. De volgende dag maar met Houkema gebeld en het bleek dat er nog meer olie in moest. Zoveel dat het er bijna uitliep. Er zit namelijk een beveiliging […]

Read the rest of this entry »

   Jul 11

Tijd voor de hoeven

De hoeven van alle 3 paarden zijn weer netjes gemaakt vandaag. Het is wel al tijden vreselijk droog, dus de hoeven hadden scheurtjes. Die van Ilse en Nobel zijn weer super, maar Banita nog steeds een beetje gehavende hoeven.

Read the rest of this entry »

   Jul 06

Mest overschot 2 en droogte

Het ligt al weer ruim op de bestrating en is bijna niet meer hoog genoeg te gooien om nog bovenop in de silo te komen, want het rolt er gewoon af. Van het achterste gedeelte heb ik wel een kruiwagen of 6 over het eerste stukje land uit gestrooid, maar dat zet uiteraard geen zoden […]

Read the rest of this entry »